Bilete Avion Ieftine - Bilete de avion Turcia, Europa

 

Bilete de avion Turcia, Europa

Oferte bilete de avion Turcia, Europa

de la 152.00 EUR
Aeroportul de destinatie este Ankara Etimesgut, iar plecarea se face de pe Otopeni. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este...
de la 152.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este Antalya. Aeroportul de destinatie este Ankara Etimesgut, iar plecarea se face de pe Otopeni. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este...
de la 99.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este Istanbul Ataturk. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori...
de la 152.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este Adnan Menderes. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe...
de la 173.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este Adana. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este necesar sa aveti...

Descriere Turcia, Europa

Informatii generale :

Turcia este situata in Sud-estul Europei si sud-vestul Asiei. Este o tara intinsa pe doua continente, aflata aproape in totalitate in peninsula Anatolia, cu 3% din teritoriul sau aflat in regiunea Muntilor Balcani din Europa de sud-est. Stramtoare Bosfor care separa Asia de sud-vest de Europa de sud-est se afla in Turcia. Anatolia e situata intre Marea Neagra la nord si Marea Mediterana la sud, cu Marea Egee si Marea Marmara la vest. Unii geografi considera Turcia ca o parte a Europei datorita anumitor caracteristici culturale, politice si istorice. Datorita pozitiei sale geografice intre Europa si Asia si intre trei mari, Turcia a fost o rascruce istorica, patria si campul de lupta a mai multor mari civilizatii si un centru de comert.

Turcia are granite cu opt tari. La N-V cu Bulgaria si Grecia ,la nord cu Marea Neagra, la N-E cu Georgia si Armenia ,in E cu Iranul, in S Iraq, Siria, Marea Mediterana, iar in V cu Marea Ege .

Clima :

Temperate: veri calde si uscate si ierni umede si blande; mai aspra in interior.

Regiunea Antaliei centrale si de est ofera conditii climaterice extreme: veri toride si ierni reci. Coasta Marii Negre este in general umeda si neospitaliera datorita reliefului preponderent muntos spre deosebire de statiunile Mediteranei si Egeei care se bucura de binefacerile climei tropicale. Partea europeana si asiatica a Turciei sunt separate de stramtoarea Bosfor, Marea Marmara si stramtoarea Dardanelle. Primavara si toamna sunt cele mai potrivite anotimpuri pentru a vizita Turcia.

Istorie :

Republica Turcia a fost intemeiata la 29 octombrie, 1923 din ramasitele Imperiului Otoman. Originile Turciei moderne incep odata cu sosirea triburilor turce in Anatolia in secolul al 11-lea. in urma infrangerii turcilor selgiucizi de catre mongoli, un vid de putere a permis noii dinastii otomane sa devina o forta importanta in regiune. in secolul al 16-lea, ajuns la intinderea maxima, Imperiul Otoman acoperea Anatolia, Africa de Nord, Orientul Apropiat, Europa de sud-est si Caucazul. Dupa infrangerea suferita in primul razboi mondial, puterile invingatoare au cautat impartirea imperiului prin Tratatul de la Sévres. Cu sprijinul aliatilor, Grecia a invadat si ocupat orasul Izmir, in conformitate cu Tratatul. La 19 mai, 1919 a fost initiata o miscare nationalista sub conducerea lui Mustafa Kemal Ataturk Pasa, un comandant militar care s-a distins in cursul bataliei de la Gallipoli. Kemal Pasa a incercat revocarea termenilor tratatului semnati de sultan la Istanbul, mobilizand fiecare parte a societatii turcesti, in ceea ce a devenit razboiul turc de independenta (in turca: Kurtulus Savası).

La 18 septembrie, 1922, armatele de ocupatie ale Antantei au fost invinse si tara eliberata. A urmat abdicarea sultanului la 1 noiembrie, 1922, astfel incheindu-se 631 de ani de stapanire otomana. in 1923 Tratatul de la Lausanne a recunoscut suveranitatea noii Republici Turce, iar Kemal a primit supranumele de Atatürk (insemnand Parintele Turciei) si a devenit primul presedinte al tarii. El a instituit mai multe reforme care au modernizat Turcia, desprinzand-o de trecutul ei otoman.
in prezent exista conflicte interne cu populatia kurda care lupta pentru un declararea unui stat independent.

Religie :

Cele mai multe popoare turcice sunt musulmane sunnite. Dar multi oameni din estul Turciei sunt aleviti si cea mai mare parte a locuitorilor Iranului si Azerbaijanului sunt musulmani siiti.

Chuvasii din Rusia si gagauzii din Republica Moldova sunt in mare parte crestini.

Unele popoare turcice (in mod special in regiunile autonome rusesti Altai, Hakas, si Tiva) sunt adepti ai samanismului. samanismul a fost religia predominanta a diverselor ramuri turcice pana prin secolul al VIII-lea, cand cei mai multi au trecut la islamism.

Mai sunt unele popoare turcice de religie budista, mozaica, zoroastrica si baha'i

Politica :

Turcia este o republica parlamentara secularizata (in sens religios) fondata pe principiul separarii puterilor intre legislativ, executiv si sistemul judecatoresc. Constitutia este legea suprema a tarii.

Presedintele este seful statului si este ales cu o majoritate de doua terimi de catre Marea Adunare Nationala Turca (MANT), cunoscuta sub numele local de Meclis, pentru o singura legislatura de sapte ani.

Puterea executiva se afla sub controlul Presedintelui si Consiliului de Ministri, prezidat de un prim ministru. Primul Ministru este numit de catre Presedinte dintre membrii Marii Adunari Nationale a Turciei. La propunerea primului ministru, presedintele demite si numeste noi ministrii.

Potrivit constitutiei din 1982, puterea legislativa se afla in mainile Marii Adunari Nationale a Turciei (Meclis-ul, in limba turca), care se afla la Ankara. Aceasta este un corp unicameral cu 550 de locuri ales potrivit unui sistem de reprezentare proportionala prin alegeri universale pentru o perioada de cinci ani.

Constitutia din 1982 proclama independenta curtilor nationale si a judecatorilor. Turcia are un sistem legislativ unificat format din curti civile si militare, fiecare cu cate o Curte de Apel in Ankara. Curtea Constitutionala investigheaza constitutionalitatea legilor si a decretelor cu putere de lege, ca si a Regulamentelor de functionare ale Marii Adunari Nationale.

Turism :

Turcia este impartita in 81 de provincii (iller in limba turca; singular il). Fiecare provincie este impartita in subprovincii (ilçeler; singular ilçe). Provincia poarta de obicei acelasi nume cu capitala acesteia, considerata subprovincia centrala; exceptiile sunt Hatay (capitala: Antakya), Kocaeli (capitala: Izmit) si Sakarya (capitala: Adapayari). Cele mai mari provincii sunt: Istanbul 11 milioane de locuitori, Ankara 4 milioane, Izmir 3,5 milioane, Bursa 2,1 milioane, Provincia Konya 2,2 milioane, Provincia Adana 1,8 milioane.Capitala Turciei este orasul Ankara, dar capitala istorica Istanbul ramane centrul financiar, economic si cultural al tarii.

Moneda :

Moneda nationala a Turciei este Lira Turceasca.