Bilete Avion Ieftine - Bilete de avion Spania, Europa

 

Bilete de avion Spania, Europa

Oferte bilete de avion Spania, Europa

de la 117.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este Barcelona El Prat. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este...
de la 214.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este Ibiza. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este necesar...
de la 244.00 EUR
Aeroportul de destinatie este Las Palmas , iar plecarea se face de pe Otopeni. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este...
de la 117.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este Madrid Barajas. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este...
de la 99.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este Malaga. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este necesar...
de la 117.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este Valencia. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este necesar...
de la 244.00 EUR
Aeroportul de destinatie este Tenerife , iar plecarea se face de pe Otopeni. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este...

Descriere Spania, Europa

Informatii generale :

Spania imparte peninsula Iberica de Portugalia si este marginita la nord de Muntii Pirinei. Insulele Baleare ( Mallorca, Menorca, Ibiza si Formentera), la sud-est de Barcelona, cat si Insulele Canare, aproape de coasta vestica a Africii, fac de asemenea parte din Spania. Cu exceptia Elvetiei, Spania continentala este cea mai inalta si muntoasa tara din Europa.

Principala caracteristica fizica a acestei tari o reprezinta vastul platou central, divizat de mai multe lanturi de sierras. Zona coastei Mediteranei se intinde de la granita cu Franta din partea de nord-est, coborand catre Stramtoarea Gibraltar.

Peninsula Iberica are un relief muntos dominat de muntii Pirinei (cu cel mai inalt varf, Pico de Aneto 3404 m).Regiuni inalte sunt si mesetas din regiunea Kastiliei.In sud se intind muntii Sierra Nevada(cu cel mai inalt varf, Mulhacen 3478 m) in vecinatatea carora se afla si campia Andaluziei in partea de vest.I nsulele Baleare(Ibiza,Mallorca,Menorca situate in Marea Mediterana apartin deasemenea Spaniei. Cele mai indepartate insule care apartin tarii sunt Insulele Canare in apropierea Africii(Lanzarote, La Palma, Tenerife, Fuertaventura, Grand Canaria(cea mai mare insula din acest lant), Gomera, Hierro.

Spania este o republica parlamentara cu capitala la Madrid. Se intinde pe o suprafata de 504.782 km/2 si se imparte in 17 regiuni cu 50 de provincii autonome. Are o populatie de 40.2 milioane de locuitori si limba vorbita este limba spaniola pe linga care apar dialecte precum, catalana, basca si galica.

Clima :

Oceanica in nord-vest, mediteraneana in est si sud, continentala in interior. Spania are clima foarte calda si devine din ce in ce mai uscata cu cat mergeti spre sud. Sudul Spaniei are clima influentata de Sahara, iar in timpul orelor de varf, vara, poate fi extrem de cald. Chiar si in decembrie, temperatura scade foarte rar sub 17 grade.

Istorie :

Spania a fost o putere a lumii in secolele 16 si 17, pierzandu-si apoi suprematia maritima in favoarea Angliei. Tentativele esuate de industrializare a tarii au cauzat declinul Spaniei ca putere economica si politica a lumii, in urma Marii Britanii, Frantei si Germaniei. Spania a ramas neutra in cele 2 razboaie mondiale, dar a suferit un razboi civil devastator (1936 - 1939). In cea de-a doua jumatate a secolului 20, Spania a jucat un rol important in comunitatea internationala occidentala si a intrat in UE in 1986. Una dintre problemele majore ale Spaniei este activitatea terorista a Organizatiei pentru eliberarea bascilor (ETA).

Religie :

Spania este o tara aconfesionala, adica nu are o religie nationala, libertatea religioasa fiind garantata de Constitutie.

Catolicismul este religia predominanta in Spania. Un procent de 79.4 % din populatie se declara de religie catolica , conform unui studiu al Centrului de Investigatii Sociale realizat in anul 2005 . Dupa catolici, agnosticii si ateii reprezinta 17% din populatia tarii, alte religii minoritare reprezentând 2.3% din populatie.

Este important faptul ca multi spanioli se declara catolici desi nu sunt practicanti. Conform unui studiu realizat de New York Times in 19 aprilie 2005, doar 18% din spanioli merg in mod regulat la slujba. in rândul persoanelor sub 30 de ani, procentul scade la 14%.

Dupa numarul de membri, a doua religie este cea musulmana . Datele arata ca 800.000 de persoane sunt de religie islamica. Urmeaza Martorii lui Iehova, cu 103.784 de credinciosi. Exista de asemenea si o comunitate protestanta care are aproximativ 50.000 de membri, si de asemenea mai traiesc in Spania aproximativ 20.000 de mormoni. Comunitatea iudaica nu depaseste 15.000 de membri.

Politica :

Spania este o monarhie constitutionala, cu o monarhie ereditara si cu un parlament bicameral, Cortes sau Ansamblul National. Puterea executiva consista din Consiliul de Ministri prezidat de Presedintele Guvernului (asemanator unui prim ministru), propus de monarh si ales de catre Ansamblul National dupa alegerile legislative.

Moneda :

Moneda oficiala este EUR. Exista subdiviziuni de 500 EUR, 200 EUR, 100 EUR, 50 EUR, 10 EUR si 5 EUR. Exista si monede in subdiviziuni de 2 EUR, 1 EUR, 50 centi, 20 centi, 10 centi, 5 centi, 2 centi si 1 cent. 100 centi formeaza 1 EUR.