Bilete Avion Ieftine - Bilete de avion Portugalia, Europa

 

Bilete de avion Portugalia, Europa

Oferte bilete de avion Portugalia, Europa

de la 179.00 EUR
Aeroportul de destinatie este Lisbon Lisboa , iar plecarea se face de pe Otopeni. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este...
de la 207.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este Porto. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este necesar sa...

Descriere Portugalia, Europa

Informatii generale :

Portugalia (portugheza Portugal) sau Republica Portugheza (portugheza República Portuguesa) este o tara situata in extrema sud-vestica a Europei, din Peninsula Iberica, avand granita cu Oceanul Atlantic in vest si in sud, si cu Spania in nord si in est. De asemenea include doua grupuri de insule ale Atlanticului: Insulele Azore (Acores) si Insulele Madeira.
Portugalia continentala este impartita in doua de raul ei principal, Tagus (Tejo). in nord, peisajul este format din munti, desi cel mai inalt punct al Portugaliei este Mount Pico in Azore la 2,351 m. Sudul in jos spre Algarve este format mai ales din campii si climatul de aici este ceva mai calduros si mai uscat decat nordul racoros si ploios. Alte rauri importante includ Douro, Minho si Guadiana, similare raului Tagus prin faptul ca toate izvorasc din Spania.

Clima :

Portugalia este un teritoriu mediteranean prin natura, si atlantic prin situarea geografica. Oceanul Atlantic este marele reglator al climei.
Distribuirea reliefului legata cu regimul vanturilor conditioneaza dinamic tara dandu-i o clima temperata.
Diferentele climatice sunt totusi clare in regiunile nordice si sudice din Tejo. La nord se inregistreaza cele mai mare precipitatii anuale, iar cele mai mari amplitudini termice sunt in interior. Regiunea sudica din Tejo are caracteristici climatice mediteraneene,veri calde prelungite, ierni scurte si cu putina ploaie, temperaturi ridicate.
In Portugalia, lunile iulia si august sunt cele mai calde si secetoase. Temperatura medie anuala: maxima 20,6°C si minima 6,3°C.
In Arhipelagul Madeira este o clima temperata, blanda; temperatura maxima este de 16°C iarna si 21°C vara.
In Azore, clima este caracterizata printr-o umiditate importanta(pana la 80%)si prin temperaturi placute pe durata intregului an. Media este de 14°C iarna si de 23°C vara.

Istorie :

Portugalia este tara independenta din 1143 (de la Reconquista) si are un teritoriu aproape constant din Secolul XIII. Din cele mai vechi timpuri, pescuitul si comertul maritim au fost printre activitatile economice principale portugheze. Interesul lui Henry Navigatorul (secolul XV) in explorare, impreuna cu dezvoltarile tehnologice in navigatie ale timpului au permis iceperea expansiunii portugheze si progreselor in cunoasterea geografica.

Dupa secolele XV-XVI, Portugalia a pierdut mult prin distrugerea Lisabonei intr-un cutremur din anul 1755, prin ocuparea sa in timpul Razboaielor Napoleoniene si prin pierderea coloniei sale Brazilia, in 1822. Revolutia din 1910 a distrus monarhia portugheza, initiind o perioada de republicanism haotic (Prima Republica). in 1926 o lovitura de stat nationalista militara a declansat o perioada de cinci decenii de fascism.

in 1974, o revolutie militara de stânga a instalat un guvern care a instituit o serie de reforme democratice. in anul urmator, Portugalia a declarat independenta coloniilor sale din Africa (Mozambic, Angola, Guineea-Bissau, Capul Verde si São Tomé si Príncipe) si a pierdut colonia Timorul de Est, din Asia, din cauza unei invazii indoneziene. Portugalia insasi a intrat in Uniunea Europeana in 1986, pierzând o alta colonie asiatica, Macau, retrocedata suveranitatii chineze, in decembrie 1999.

Religie :

Catolicism 94%, protestantism, islamism

Politica :

Portugalia are un sistem bazat pe democratie constitutionala. Cele patru mari organe politice portugheze sunt Presedintia, Guvernul (primul ministru si Consiliul de Ministri), Parlamentul si puterea judiciara.

Moneda :

Euro