Bilete Avion Ieftine - Bilete de avion Paris, Franta, Europa

 
Home » Franta »  Paris

Bilete de avion Paris, Franta, Europa

de la 136.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este Paris de Gaulle. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este necesar sa aveti sambata inclusa la destinatie. La cerere oferim si servicii de cazare la hotel...

Descriere Paris, Franta, Europa

Localizare :

Paris este localizat in centrul bazinului parizian al Senei. Cea mai veche parte a orasului este formata din ile Saint-Louis si ile de la Cité, doua insule pe Sena. In general orasul este relativ plat, dar orasul are cateva coline, cea mai proeminenta fiind Montmartre. Parisul in sine acopera o suprafata de 105 km.2 ; impreuna cu suburbiile sale se extinde pe o suprafata de 1432 km.2 ; ocupa o pozitie centrala in bogata regiune agricola cunoscuta ca Bazinul Parisului si constituie unul dintre cele opt departamente ale regiunii administrative ile-de-France. Este de departe centrul cel mai important de comert si cultura. In capitala Frantei, traiesc 2 milioane de persoane in centrul orasului si peste 10 milioane in suburbii.

Clima :


Paris are o clima oceanica, influentata de Curentul Nord Atlantic, asa ca orasul are un climat temperat ce rareori depaseste temperatura medie. Temperatura medie anuala este de 15 °C (59 °F), si in fiecare an minimele se situeaza in jurul valorii de 7 °C (45 °F).

Istorie :


Renumele sau de „Orasul Luminilor”, castigat in timpul Iluminismului, ramane potrivit, caci Parisul si-a pastrat importanta ca centru de educatie si progres intelectual.
Sub administratia romana in sec. I e.n. aplasamentul initial de pe ile de le Cité a devenit capitala tribului si teritoriului pariziilor. Regele franc Clovis a cucerit Parisul de la gali pana in 494 e.n. si ulterior si-a stabilit capitala aici. Sub Hugo Capet (care a domnit intre 987-996) si dinastia capetiana, importanta Parisului a crescut si el a devenit trunchiul politic si cultural din care s-a format Franta moderna.
Cele trei parti principale ale Parisului istoric sunt definite de Sena. La centrul sau se afla ile de la Cité, care este sediul autoritatii religioase si temporale (cuvantul cité denota nucleul vechii cetati). Malul stang al Senei (Rive Gauche) a fost in mod traditional sediul vietii intelectuale; iar malul sau drept (Rive Droite) contine inima vietii economice a orasului, dar in ultimile decenii deosebirile s-au estompat. Fuzionarea acestor functii in centrul Frantei si mai tarziu, in centrul unui imperiu, a avut ca rezultat un mediu extraordinar de vital. in acest mediu, totusi, climatul emotional si intelectual creat de puterile in competitie a reprezentat adesea scena unor mari violente atat in domeniul social cat si politic (anii 1358, 1382, 1588, 1648, 1789, 1830, 1848 si 1870 fiind notabili pentru asemenea evenimente). in secolele sale de dezvoltare, Parisul si-a pastrat in cea mai mare parte forma circulara a cetatii timpurii. Granitele sale
s-au extins in afara pentru a inghiti orasele inconjuratoare (burguri), de obicei construite in jurul manastirilor sau bisericilor si fiind adesea locul unor piete. De la jumatatea sec. al XIV-lea pana la jumatatea sec. al XVI-lea, orasul s-a dezvoltat in principal catre est iar incepand cu sec. al XVI-lea s-a dezvoltat catre vest.

Atractii :


Arcul de triumf
- Situat la capatul bulevardului Champ-Elyzee, se afla Arcul de Triumf. Acesta poate fi vizitat si in interior, unde poate fi descoperit un muze. Singura posibilitate de a urca 50 de metri deasupra bulevardului este reprezentata de o scara circulara. De sus poti privi atat catre Marele Arc, din cartierul modern al Parisului, La Defense, cat si spre muzeul Luvru.

Turnul Eiffel
- Probabil cel mai cunoscut dintre acestea este Turnul Eiffel, care se inalta pe malul Sennei la 324 de metri inaltime. Primele doua etaje pot fi vizitate urcand atat cu liftul cat si pe jos, in timp ce la ultimul etaj se poate ajunge doar cu liftul. Cea mai buna vedere asupra turnului fiind oferita de catre Piata Trocadero, situata vizavi de turn, pe malul opus al Sennei. De retinut este faptul ca de la ora 9:00 PM pana la 01:00 AM turnul este luminat, iar la orele fixe, timp de 10 minute, ofera specatatorului un joc impresionant de lumini.

Muzeul Luvru
- Vikingii au facut tabara pe Malul Drept, vis-a-vis de varful vestic al lui ile de la Cité, in timpul asediului lor nereusit asupra Parisului din 885, iar in jur de 1200 regele Philippe II a pus sa se construiasca un castel cruciat patrat pe acelasi amplasament, imediat in afara zidului noului oras, pentru a sustine apararea vestica. in timpul secolelor urmatoare s-au facut multe adaugiri si renovari iar din castel s-a transformat intr-unul dintre cele mai mari palate din lume cunoscut  sub numele de Cour Carree (Curtea Patrata); doua galerii se prelungesc spre vest pe distanta de 500 m, una de-a lungul fluviului, cealalta de-a lungul strazii Rivoli. in 1871, la numai 19 ani dupa ce s-a terminat constructia fatadei sale vestice, palatul Tuileries inceput in 1563, a fost distrus de insurectionarii Comunei. Doua dintre fatadele Curtii Patrate au avut o puternica influenta asupra arhitecturii franceze. Lierre Lescot si-a inceput fatada interioara a curtii in 1546, adoptand ritmurile si ordinele renascentiste pe care le observase in Italia si adaugand decoratie pur frantuzeasca motivelor clasice. Medicul si arhitectul Claude Perraul a colaborat cu Louis Le Vau, arhitectul regelui, pentru a proiecta fa estica exterioara a palatului in 1673. Muzeul Luvru ocupa patru laturi ale palatului din jurul Curtii Patrate precum si galeria sudica, care se intinde de-a lungul fluviului. Printre comorile muzeului se afla Victoria de la Samothrace, Venus din Milo si Mona Lisa. Uriasele colectii contin lucrari datand din sec. VII i.C. pana la jumatatea sec. XIX, cu o enorma raspandire culturala si geografica. Galeria de nord, de-a lungul strazii Rivoli, adaposteste un muzeu separat, Muzeul Artelor Decorative, precum si Ministerul Finantelor. O remodelare semnificativa a fost intreprinsa in intreg Luvru pentru a mari spatiul pentru lucrarile de arta. Constructia a fost inceputa in anul 1980 pentru a crea o noua intrare si o sala de receptie subterana in vasta Curte a lui Napoleon, intre cele doua galerii; piramida de sticla inalta de 21 m, proiectata de I.M. Pei pentru a acoperi intrarea, a trezit atat o mare sustinere cat si multe critici.

Catedrala Notre-Dame
- Catedrala Notre-Dame din Paris nu este numai simbolul capitalei ci si al Frantei, deopotriva. Prima caramida de fundatie a fost pusa in anul 1163. In 1182, episcopul Maurice de Sully a sfintit altarul, dar constructia catedralei a durat din 1163 pana in 1250. Constructia cladirii cu cinci nave s-a terminat prin lucrarile de pe fatada vestica, iar pe la mijlocul secolului XIII, prima capodopera a stilului gotic timpuriu era gata. Cu toate ca desenele initiale si strana evoca inca stilul romanic, aici s-au aplicat pentru prima oara solutii arhitecturae specifice stilului gotic.
Fatada dantelata si cele doua turnuri patrulatere de cate 69 m fiecare radiaza echilibru. Intrarea in catedrala se face prin trei porti bogat ornamentate, care evoca simbolurile goticului tarziu. Impresia spatiala in interiorul bisericii este coplesitoare, zidurile ei se inalta pe trei randuri de coloane. De proportii impozante, 130 m lungime, 35 m inaltime, nava principala este impodobita cu statui si picturi.

Alte atractii sunt : Centrul National de Arta Pompidou, Champs-Élysées, Domul Invalizilor, Muzeul Orsay (Musée d'Orsay), Piata Concorde (Place de la Concorde), Podul Artelor – „Pont des Artes”, care traverseaza Sena, Institutul Francez, Pont-Neuf, Ile de la Cité, Zidurile Cetatii, „Calea Triumfala”, Cartierul Latin, Bulevardul Saint-Michel.