Bilete Avion Ieftine - Bilete de avion Londra, Anglia, Europa

 
Home » Anglia »  Londra

Bilete de avion Londra, Anglia, Europa

de la 190.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este London Heathrow . Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este necesar sa aveti sambata inclusa la destinatie. La cerere oferim si servicii de cazare la hotel...

Descriere Londra, Anglia, Europa

Localizare :

Londra este capitala Regatului Unit. Este situata in partea de S-E a Angliei, de-a lungul Tamisei. Cu o populatie de aproape 7 milioane de locuitori, carora li se adauga alte câteva milioane din zona metropolitana. Exista o imensa diversitate de etnii, culturi si religii. Aceasta vasta metropola este cel mai mare oras al Europei, aceasta distinctie mentinându-se inca din secolul al XVII-lea.

Clima :

Clima Londrei este temperata, cu veri calde dar rareori toride, si ierni blinde. Vara, temperatura depaseste rareori 33°C (recordul absolut fiind 37,9°C, inregistrat in 2003). Iarna, caderile de zapada sint rare, iar stratul de zapada nu depaseste in general 2 cm. in ciuda reputatiei de oras "ploios", Londra primeste anual circa 600 mm de precipitatii, adica mai putin decit, de exemplu, Roma sau Sydney.

Istorie :

In traditia populara termenul de Orasul LONDRA se aplica unei zone restrinse care a reprezentat asezarea de baza (numita Londinium) si acum este parte din districtul de financiar si de afaceri al metropolei.

Londra a fost o asezare celta. in 43 d.Hr. romanii au fondat orasul Londinium, iar numele acestuia se pare ca a dat si numele nativ al orasului, London, desi unele date recente arata ca London ar putea fi de origine celta. in 61 d.Hr., noul oras roman este asediat, pradat si ars pina la temelii de catre celtii condusi de regina Boadicea.

Dupa caderea Imperiului Roman, Londinium a fost abandonat iar la vest de acesta a aparut in secolul al VII-lea o asezare saxona cu numele Lundenwic, pe locul unde azi se afla Aldwych. La inceputul secolului al X-lea vechea cetate romana a fost reocupata. Initial Westminster era un oras distinct, insa in cele din urma Londra si Westminster s-au integrat si au evoluat impreuna, devenind cel mai mare oras al Angliei, iar din secolul al XII-lea si capitala a regatului.

Intre secolele al XVI-lea si al XX-lea, Londra a inflorit, fiind capitala a Imperiului Britanic. Marele incendiu din 1666 a distrus o mare parte a orasului. Reconstructia a durat peste 10 ani si a fost condusa de Sir Christopher Wren, care a proiectat si construit multe din cladirile Londrei de astazi. Cresterea orasului s-a accelerat in secolul al XVIII-lea, astfel ca la inceptul anilor 1800 Londra era cel mai mare oras al lumii.

Bombardamentele naziste din timpul celui de-al doilea razboi mondial au condus, pe linga pierderea a peste 30.000 de vieti, la distrugerea multor cladiri vechi. Reconstructia din urmatoarele decenii a dat prilejul folosirii a numeroase stiluri arhitectonice moderne.

Atractii :

City of London ("Cetatea Londrei") - centrul istoric al orasului, si in acelasi timp cel mai important cartier financiar al Regatului Unit. Este administrat de catre Corporatia Londrei, condusa de Lordul Primar al Londrei. City-ul detine propriul corp de politie, separat de Politia Metropolitana. Populatia permanenta a City-ului este de doar 7000 de locuitori, insa aici lucreaza peste 300.000 de persoane.

St.Paul`s Cathedral - considerata o capodopera arhitecturala fiind inspirata din mai multe stiluri straine, locul unde s-au desfasurat ocazii speciale precum casatoria Printesei Diana si a Printului de Wales.

Downing Street - poate cea mai cunoscuta strada din Londra, gazduieste casa Primului Ministru (poate va este cunoscuta imaginea usii care se deschide direct in strada, fara scari), la nr 10, Ministrul Finantelor locuind la numarul 11.
Membrii celor doua camere a parlamentului isi desfasoara activitatea in House of Parlament a carui celebru ceas Big Ben strajuieste portile.
Cea mai faimoasa ceremonie din Europa se desfasoara in fata Palatului Buckhingham evident din prisma numarului de turisti care sosesc la primele ore ale diminetii pentru a ocupa un loc cat mai bun de vizionare.

West End ("Capatul de vest" - al vechiului oras) - districtul comercial si de divertisment al Londrei. Piata Trafalgar este cel mai important obiectiv. Oxford Street este una dintre cele mai cunoscute strazi pentru cumparaturi, pe care se gasesc numeroase supermagazine celebre (Selfridges, John Lewis, Marks and Spencer). Alta strada cunoscuta este Tottenham Court Road, pentru magazine de electronice, calculatoare si instrumente muzicale.

Palatul Buckingham - a fost casa familiei regale inca din timpul domniei Reginei Victoria. A fost construit initial in 1703 pentru Ducele de Buckingham ( de unde ii provine si numele). A fost apoi reamenajat de catre Nash pentru George al IV-lea, dar nu a primit fatada actuala decat in 1913.

Big Ben - s-a situat pe primul loc in topul monumentelor preferate ale britanicilor. Ceasul, care cantareste 13 tone, a fost realizat pe 10 aprilie 1858 in topitoria de la Whitechapel, estul Londrei, insa abia la un an dupa a fost plasat in turnul palatului Westminster.
La cateva luni dupa instalare, ceasul a crapat, dar a putut fi reparat si a continuat sa sune. Big Ben isi datoreaza numele creatorului sau, Benjamin Hall, a carui corpolenta i-a adus acestuia porecla de "Big Ben" ("marele Ben"). Parlamentul de la Westminster va sarbatori 150 de existenta a ceasului in mai 2009.

Alte atractii : Palatul Westminster , sediul Parlamentului, Magazinul Harrods, Camden Town , Chinatown, Covent Garden , Downing Street , Horse Guards Parade , Leicester Square , London Eye , Piata Trafalgar si monumentul Amiralului Nelson, Piccadilly Circus , South Bank , Malul de sud al Tamisei, Teatrul Globe , Theatreland, Tower Bridge , Turnul Londrei , 1 Canada Square , cladirea centrala a complexului Canary Wharf , 30 St Mary Axe , Acul Cleopatrei , Banca Angliei , BT Tower , Catedrala Sf. Paul , Catedrala Westminster , Galeriile Tate Modern , Gara St. Pancras , Guildhall, Marble Arch , Millennium Dome , Monumentul, Palatul Buckingham , Palatul Hampton Court , Palatul Kensington , turnul ceasului Big Ben , Royal Albert Hall , Whitehall, sediul Guvernului britanic, Battersea Park , Gradinile Botanice Kew , Green Park linga Palatul Buckingham , Greenwich Park , Hyde Park si Kensington Gardens , Regents Park , Richmond Park , British Museum , London Dungeon , London Zoo , Muzeul Madame Tussaud's , Muzeul Freud , Observatorul Regal din Greenwich.