Bilete Avion Ieftine - Bilete de avion Helsinki, Finlanda, Europa

 

Bilete de avion Helsinki, Finlanda, Europa

de la 122.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este Helsinki Vantaa . Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este necesar sa aveti sambata inclusa la destinatie. La cerere oferim si servicii de cazare la hotel...

Descriere Helsinki, Finlanda, Europa

Localizare :

Helsinki (sau Helsingfors in limba suedeza), este capitala si cel mai mare oras a Finlandei. Orasul este situat in sudul tarii, pe malul Golfului Finlandez. Zona urbana Helsinki este formata din municipiul capitalei si orasele Espoo, Vantaa si Kauniainen. in total, are o populatie de 975.000 locuitori.

Fortificatia Suomenlinna de langa Helsinki a fost inscrisa in anul 1991 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Clima :

Climatul orasului este continental-umed, in lunile de iarna temperatura medie fiind de cel mult -3 grade C. Verile sunt in general calde, cu temperaturi de pana 30 grade C.

Istorie :

Intemeiat in 1550 de regele Suediei Gustav Vasa, ca centru comercial in estuarul Vantaa, orasul se dezvolta pe locul actual din 1640. Un mare incendiu ii provoaca serioase pagube in 1657. In timpul razboiului nordic, orasul este ocupat de trupele lui Petru cel Mare. In a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, la Helsinki se dezvolta traficul comercial maritim si constructia de nave. Este distrus in mare parte de un puternic incendiu izbucnit in 1808. In 1821 Helsinki este declarat capitala a Marelui Ducat Finlanda. Din 1919 orasul devine capitala Finlandei.

Atractii :

Partea centrala a orasului formeaza Piata Senatului, in jurul careia se inalta cladiri masive, ca Palatul Senatului, Universitatea, Biblioteca universitara si biserica Sf. Nicolaie (construita intre anii 1830-1852). Un alt ansamblu urbanistic monumental il constituie Piata Comertului, marginita de palatul presedintelui, cladirea Bancii Finlandei si Ambasada Suediei. O realizare a arhitecturii moderne finlandeze este teatrul orasenesc "Kaupunginteatteri", considerat cea mai frumoasa cladire de teatru din Europa.

Muzeul de Arta al Ateneului, are cea mai mare colectie de pictura si sculptura din Finlanda, notabila fiind colectia de lucrari apatinand marilor artisti finlandezi; Kiasma, Muzeul de Arta Contemporana - situat in apropierea Ateneului, Kiasma este tot ceea ce Ateneul nu este. Colectiile includ in general lucrari ale artisilor contemporani finlandezi si din tarile vecine. in plus, exista si expozitii periodice. Cladirea insasi este o opera de arta; Gradina Zoologica Korkeasaari, Monumentul Sibelius, Tuomiokirkko (Catedrala Evanghelico-Luterana), Temppelinaukio (Biserica din Stanca). Pentru shopping, se recomanda Galeriile Stockmann, Geleriile Forum si noile Galerii Kamppi.