Bilete Avion Ieftine - Bilete de avion Grecia, Europa

 

Bilete de avion Grecia, Europa

Oferte bilete de avion Grecia, Europa

de la 96.00 EUR
Plecare din Otopeni iar aeroportul de destinatie este Athens Hellinikon. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este necesar sa aveti...
de la 99.00 EUR
Aeroportul de destinatie este Thessaloniki Makedonia , iar plecarea se face de pe Otopeni. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe...
de la 210.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este Heraklion Kazanzakis. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori...

Descriere Grecia, Europa

Informatii generale :

Grecia este situata in Peninsula Balcanica, se intinde pe 132000 m2, din care 25000 m2 de suprafata este alcatuita de cele 1400 de insule care apartin continentului. Printre acestea sunt si câteva insule mai mari, precum insulele Creta, Corfu si Rodos. Frontierele Greciei pe uscat alcatuiesc aproape 1200 de km si sunt in vecinatate cu urmatoarele 4 tari: Albania, Bulgaria, Macedonia si Turcia. Lungimea coastei grecesti, impreuna cu cele 1400 de insule, este de aproximativ 15000 km. Grecia continentala, una din cele mai vizitate tari de turistii de pe intregul mapamond, este formata din mai multe regiuni: Grecia Centrala, Pelopones. Tesalia ( in partea de est / centrala), Epirus ( in partea vestica), Macedonia ( nord / nord-vest) si Tracia ( nord-vest). Peninsula Pelopones este separata de partea continentala prin istmul Corint. Cele mai cunoscute prin obiectivele turistice sunt Rhodos, Creta, Corfu, Halkidiki, Santorini.

Clima :

Clima Greciei este mediteraneana cu veri calde si secetoase si ierni umede si reci. Partea nordica prezinta caracteristici continentale, cu veri calde, precipitatii mai multe si ierni mai reci.

Clima Greciei continentale variaza de la zonele litorale la cele montane. In muntii din vestul Greciei si din Pelopones ninge abundent iarna, ploua toamna si primavara iar vara este cald. In Macedonia si Tracia, ploile sunt mai egal distribuite pe parcursul anului, nordul Marii Egee moderand temperaturile din zonele litorale. In jurul Atenei, temperaturile sunt ridicate vara, iar iarna rareori scad sub zero grade si ploua mult.
Insulele Greciei si in special in insula Creta clima este temperat mediteraneana, verile fiind fierbinti si uscate iar iernile, blande si ploioase. Vara in lunile iulie si august se ating valori de 26 ºC (dar pot sa urce si mai sus de atat) iar iarna sunt in jur de 12 ºC.

Istorie :

Primele civilizatii europene ce au ocupat tarmurile Marii Egee au fost minoani si miceeni, dar dupa ce acestea au inceput sa cada, a urmat o Era Neagra pana in 810 i.Hr., cand a aparut o noua civilizatie elena. Grecia a rezistat invaziilor persilor iar cultura sa, va fi baza civilizatiei elene, dupa caderea imperiului lui Alexandru cel Mare (rege al Macedoniei).
Aceasta cultura a avut o influenta majora asupra romanilor, care desi au reusit sa treaca de armata greceasca decazuta in 168 i.Hr., au fost cuceriti ei insisi de civilizatie. Sub Imperiului Roman, Grecia domina cultura Mediteranei de est, iar cand imperiul s-a impartit in doua, Imperiul Roman de Rasarit sau Bizantin, cu centrul la Constantinopol, a primit o natura greceasca. Din secolul IV pana in secolul XV, Imperiul Roman de Rasarit a tinut piept atacurilor din vest si din est, dar pe 29 mai 1453, Constantinopulul a fost ocupat de catre otomani.
Dominatia otomana se va pastra pana in 1821 cand grecii isi declara independenta. Dupa incheierea Razboiul Grec de Independeta in 1828, Grecia alege calea unei monarhii (1833). In secolul XIX si la inceputul secolului XX, Grecia incearca sa-si insuseasca populatia vorbitoare de greaca din Imperiul Otoman, crescand in teritoriu si populatie, pana in 1947, cand ajunge la marimea sa actuala.
Dupa cel de-al doilea razboi mondial, Grecia a trecut printr-un razboi civil ce a durat pana in 1949, dupa care a aderat la NATO in 1952. Pe 21 aprilie 1967 armata a preluat puterea in urma unei lovituri de stat, formand asa-numitul Regim al Coloneilor. In 1973 regimul a abolit monarhia greaca. Problema Ciprului a dus la prabusirea dictaturii militare in 1974 si la stabilirea unei republici democratice in 1975, dupa un plebiscit. Grecia a aderat la Uniunea Europeana in 1981 si a adoptat euro ca moneda in 2001 (vezi Monedele euro grecesti).

Religie :

Ortodoxi greci 98%, Musulmani 1.3%, alte religii 0.7%.

Politica :

Statutul politic al Greciei este acela de Republica Parlamentara Prezidentiala. Forma actuala a acestei denumiri a fost pusa in vigoare odata cu referendumul organizat in data de 8 decembrie 1974, prin care 70% din populatie a eliminat statutul de republica monarhica.

Constitutia aflata in prezent in vigoare, a fost votata la 11 iunie 1975 si modificata in 1986 si in 2001.

Cea mai inalta autoritate a Republicii Elene este presedintele – al carui câmp de activitate caracterizeaza statutul de Republica Prezidentiala – si raspunde in fata Parlamentului Grec, in cadrul unui mandat de 5 ani.

Puterea legislativa este exercitata de Parlamentul Grec. Acesta este alcatuit din 300 de membri care sunt alesi prin intermediul alegerilor directe, de catre popor, prin actul votului secret, direct si universal.

Parlamentul exercita de asemenea si controlul direct asupra guvernului. Il controleaza pe presedintele Republicii si acorda votul de incredere guvernului, in conformitate cu autoritatea Republicii Parlamentare.

Puterea executiva este exercitata de guvern.

Puterea judecatoreasca este exercitata de catre tribunale, care se bucura de autonomie functionala si personala. Cea mai inalta autoritate in acest sens este curtea de Casatie, Parchetul, Corpul de Control si Inalta Curte de Justitie. Trebuie mentionat ca in Grecia nu se aplica pedeapsa cu moartea. Constitutia Greciei repeta ferm in ultimul articol interdictia concreta a acesteia.

Moneda :

Moneda oficiala este Euro.