Bilete Avion Ieftine - Bilete de avion Egipt, Africa

 
Home » Egipt

Bilete de avion Egipt, Africa

Oferte bilete de avion Egipt, Africa

de la 219.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este Cairo Intl. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este necesar...
de la 290.00 EUR
Aeroportul de destinatie este Alexandria, iar plecarea se face de pe Otopeni. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este...

Descriere Egipt, Africa

Informatii generale :

Egiptul se afla in partea nord-estica a continentului african, pe tarmurile a doua mari. In partea de nord, Egiptul este scaldat de Marea Mediterana si in partea de est, de Marea Rosie. Egiptul se invecineaza la vest cu Libia, la sud cu Sudan si la nord-est cu Israel. Intre desert si tarmul muntos al Marii Rosii, intregul teritoriu este strabatut de fluviul Nil. Numele oficial al tarii este Republica Araba Egipt, avand capitala la Cairo, cel mai mare oras al Africii (aprox. 2500 kmp), o metropola galagioasa de aprox. 20 milioane locuitori, la care se adauga aglomeratia de turisti si provincialii.
Pe langa capitala Cairo, alte orase importante ale Egiptului sunt Alexandria, al-Mansurah, Aswan, Asyut, El-Mahalla El-Kubra, Giza, Hurghada, Luxor, Kom Ombo, Port Safaga, Porto Said, Sharm el Sheikh, Shubra-El-Khema, Suez si Zagazig. Limba oficiala este araba dar peste tot se vorbeste limba engleza, germana sau franceza.

Clima :

Clima este desertica in marea majoritate a tarii. Soarele straluceste aproape tot timpul anului, in timp ce ploaia se arata rar si numai in reprize scurte. Nilul mentine un echilibru al temperaturii si umiditatii. Cu toate acestea, diferentele climatice de la nord la sud sunt considerabile. Statiunile de pe malurile Marii Rosii beneficiaza de un climat excelent pentru turism pe toata perioada anului. Temperatura apei nu scade aici de regula sub 22 grade.

Istorie :

Egiptul se mandreste cu una dintre cele mai vechi civilizatii. In perioada intre anii 3000 I.Ch. si 525, cand in regatele egiptene au domnit mai multi faraoni, istoricii delimiteaza trei etape diferite. Din aceasta vreme ne-au ramas amintirile istorice cele mai frumoase si cele mai de pret, ceea ce fac Egiptul atat de atragator. Comorile si stiintele antice egiptene le-au fermecat inca si pe greci, in anul 332 i.Ch. Alexandru cel Mare, domnitorul macedonean, a intemeiat o dinastie noua. in anul 30 i.Ch., Egiptul a ajuns sub jurisdictia Imperiului Roman, administrat din capitala bizantina, Constantinopol. in 642 au fost cuceriti de arabi, care au impus araba limba oficiala si ca religie islamul. Dupa ce, in anul 1517, Egiptul a ajuns sub dominatia otomana, s-a inregistrat o perioada de declin in viata economica si culturala a tarii.

In 1967, in urma razboiului de sase zile cu Israel, Egiptul a pierdut peninsula Sinai, care in anul 1978 i-a revenit Egiptului in urma tratatului semnat la Camp David. Apropierea de lumea araba a cauzat izolarea Egiptului, dar dupa asasinarea lui Sadat, noul presedinte, Hoszni Mubarrak, a facut tot posibilul pentru a mentine relatiile bune cu „vestul”, totodata a facut eforturi considerabile pentru obtinerea autonomiei palestiniene din Israel. Astfel relatia Egiptului cu majoritatea tarilor arabe s-a imbunatatit, relatie care in zilele noastre din punct de vedere economic se bazeaza in primul rand pe turism.

Religie :

Religia oficiala este Islamul, aproximativ 90% din populatie fiind musulmani, ceilalti fiind crestini.

Religia egipteana este considerata ca fiind cea mai veche si aceea care a avut cea mai lunga perioada de existenta dintre toate religiile lumii. In lunga sa existenta, aceasta religie a suferit o serie de transformari, cunoscand forme inalte de spiritualitate, dar si aspecte din cele mai grosolane. Cu toata aparenta de unitate, religia egipteana a fost de fapt un adevarat mozaic de credinte si rituri, care gravitau in jurul catorva idei principale, intre care cultul solar si credinta in nemurirea sufletului. Cultul solar, cu numeroasele lui variante, reprezenta ideea de unitate divina, soarele fiind zeul suprem caruia i se subordonau toti ceilalti zei.

Politica :

Forma de guvernamant este republica multipartida democrata. Egiptul opereaza dupa reformele din 2005 sub un sistem prezidential multipartit unde puterea executiva este impartita intre presedinte si prim-ministru. Alegeri prezidentiale si parlamentare sunt organizate in mod frecvent, ultimele fiind tinute in 2005, dar ca in toate statele arabe ele sunt formale, regimul politic fiind o dictatura a unui singur partid. Partidele au dreptul sa propuna candidati in alegeri doar in masura in care sunt recunoscuti de puterea politica, fapt care exclude atat reformatorii modernizatori si secularisti, cat si partidele islamiste.

Minoritatile etnice sunt barbar discriminate, coptii (crestini) nu au dreptul sa ocupe functii in administratie, dreptul de acces in universitati fiindu-le limitat; pentru a-si construi lacase de cult au nevoie de aprobare din partea statului, fapt foarte improbabil, si cand totusi o primesc, sunt victimele atacurilor grupurilor de radicali musulmani, care le ard bisericile. Nu au dreptul la emisiuni radio sau TV religioase. Coptii sunt victimele convertirilor fortate a fiicelor lor (legea musulmana nu permite decat convertirea de la alta religie la islam, niciodata invers). Statulul femeilor este unul inferior: o femeie nu poate obtine un pasaport sau o viza fara acordul sotului ei, anumite meserii fiindu-le interzise. Conform statisticilor ministerului sanatatii, o femeie din doua este batuta de catre sotul ei, iar legile de protectie, desi exista, sunt inaplicabile pentru ca cer, in mod absurd, un martor ocular altul decat victima. O femeie crestina care se casatoreste cu un musulman trebuie sa-si creasca copiii conform shariah, ea fiind obligata sa urmeze cursuri religiose islamice. Musulmancele nu au voie sa se casatoreasca cu un crestin sau evreu. Legile Egiptului permit poligamia, fapt ce are efecte perverse: un studiu realizat de centrul Ibn Khaldun interogand 500 de femei egiptene, a aratat ca unul dintre motivele principale pentru care femeia egipteana doreste sa aiba copii este faptul ca asta face mai improbabila repudierea si poligamia. Ca in aproape toate tarile islamice, femeia are dreptul la jumatate din mostenirea la care este indreptatit legal un barbat: astfel ca atunci cand o fiica unica isi mosteneste parintii, ea va imparti mostenirea cu unchii ei.

Moneda :

Moneda oficiala este lira egipteana, cu diviziunea sa, piastrul, 1 LE = 100 PST. Se poate introduce orice valuta liber convertibila in tara, aceasta putand fi schimbata in moneda locala la hotel sau in banci, fara plata comisionului. Se recomanda pastrarea chitantei pana la iesirea din tara, pentru a putea preschimba eventualele lire ramase la terminarea excursiei. Importul si exportul de lire egiptene este interzis. Cartile de credit ( Visa, Mastercard ) pot fi folosite in majoritatea hotelurilor si a magazinelor mari. Cursul de schimb este aprox. 5.8 lire egiptene (LE) / USD iar oraul bancilor este de la 10.00 la 16.00.