Bilete Avion Ieftine - Bilete de avion Berlin, Germania, Europa

 
Home » Germania »  Berlin

Bilete de avion Berlin, Germania, Europa

de la 122.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este Berlin Metropolitan Area. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este necesar sa aveti sambata inclusa la destinatie. La cerere oferim si servicii de cazare la...

Descriere Berlin, Germania, Europa

Localizare :

Orasul Berlin este capitala Germaniei, fiind cel mai mare oras al tarii cu aproximativ 3,5 milioane de locuitori si acoperind o suprafata de aproximativ 889 km patrati. Berlinul este un oras-land aidoma unei insule, fiind de fapt o enclava, situata in interiorul regiunii Brandenburg. Este traversat de râurile Spree si Havel.

Clima :

Orasul are o clima temperata, cu temperaturi medii anuale de 9.4 grade C. Cele mai calde luni sunt iunie, iulie si august, cu temperaturi de 16-17 grade C, iar cele mai reci, decembrie, ianurie, februarie, cu 0-2 grade C. In interiorul orasului, datorita cladirilor, se creaza un microclimat, unde temperaturile pot fi cu aproximativ 4 grade mai ridicate decât in imprejurimi.

Istorie :

Berlinul a fost capitala Germaniei intre 1871 si 1945, si a redevenit capitala acestei tari in 1990, odata cu reunificarea Germaniei si a aderarii fostei Republici Democrate Germane la Republica Federala Germania.

Intre 1945 si 1990, orasul Berlin a fost divizat in Berlinul de Vest si Berlinul de Est. Berlinul de Vest, in germana Westberlin, a fost denumit similar in majoritatea limbilor, in timp ce Berlinul de Est a fost cel mai adesea numit doar Berlin, sau Berlin, Hauptstadt der DDR , de catre oficialii si institutiile oficiale ale Republicii Democrate Germane, dar mult mai simplu, doar Ostberlin - de catre locuitorii vestului Germaniei si de catre alti vorbitori nativi ai limbii germane.

Reunificarea de facto a Berlinului s-a realizat prin presiunea oamenilor din ambele parti ale orasului, atât a celora din est cât si a celora din vest, in octombrie 1989, prin actiunile de demolare a mult-urâtului zid al Berlinului. Reunificarea Germaniei s-a desavârsit apoi si din punct de vedere legal, politic, administrativ, monetar si teritorial in diferite etape in decursul anului 1990, culminând cu 1 octombrie 1990, ziua semnarii actului Germaniei Reunificate de catre Cei sase Semnatari, precum si cu 3 octombrie 1990, noua zi nationala a Germaniei Reunite.

Unele palate si parcurile din Berlin au fost inscrise in anul 1990, "Insula Muzeelor" in anul 1999, pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Atractii :

Palatul Schloss Charlottenburg - construit de catre Frederick I pentru sotia sa Sophie-Charlotte.

Poarta Brandenburg - simbolul orasului Berlin. A fost construita intre anii 1788-1791.Ea despartea Berlinul in doua (Berlinul de est si cel de vest). La data de 22.12 1989 cand ''Zidul berlinului'' a cazut Poarta a fost din nou deschisa .

Muzeul de istorie, Muzeul Egiptean, Alte und Neue national galerie(unde puteti admira operele unor mari pictori precum: Picasso, Legner, Dali), Pergamonmuseum(cu atractii ca Altarul lui Zeus din pergamon sau Poarta Romana din Milet)., Turnul televiziunii(1965-1969), Biserica Gedächniskirche, Gradina Zoologica.