Bilete Avion Ieftine - Bilete de avion Amsterdam, Olanda, Europa

 
Home » Olanda »  Amsterdam

Bilete de avion Amsterdam, Olanda, Europa

de la 213.00 EUR
Plecarea se face de pe Otopeni iar aeroportul de destinatie este Amsterdam Schiphol. Tariful este minim , valabil in limita locurilor disponibile si conditiilor concrete de calatorie. Tariful este exprimat in euro, este dus-intors si nu contine taxele de aeroport. De cele mai multe ori este necesar sa aveti sambata inclusa la destinatie. La cerere oferim si servicii de cazare la hotel...

Descriere Amsterdam, Olanda, Europa

Orasul Amsterdam este cel mai mare oras si capitala Olandei. Linia de apărare fortificată din Amsterdam a fost înscrisă în anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Numele provine din alăturarea cuvintelor dam (în neerlandeză însemnând baraj) și cuvântul Amstel (numele râului ce străbate orașul).

LOCALIZARE:

Orasul Amstersam este situat în provincia Olanda de Nord, în partea de vest a tari, in locul unde se varsa raul Amstel in Zuiderzee. Orasul a inceput sa se extinda pe insulele mlastinoase invecinate, are peste 800 de poduri, iar multe constructii sunt ridicate pe piloni pentru a fi ferite de inundatii. Este si astazi oras portuar, iar legatura cu marea este realizata prin Noordzee Kanal (canalul Marii Nordului), executat intre orasele Amsterdam si Ijmuiden.

ISTORIE:

Primele documente ce atesta numele Amsterdam dateaza undeva in secolul al XIII-lea, atribuit unui orasel pescaresc dezvoltat in jurul barajului raului Amstel.
În secolele al 15-lea şi al 16-lea, viaţa culturală din Amsterdam consta în general din festivaluri. La sfărşitul secolului al 16-lea, Amsterdam Rederijkerskamer(Camera de Retorică) a organizat concursuri de lectură şi poezie între diferite Camere. În 1638 s-a construit primul teatru, unde, începând cu anul 1642, se organizau spectacole de balet. În secolul al 18-lea, Teatrul Francez a devenit foarte popular. Opera a apărut în Amsterdam din anul 1677. La inceput au prestat doar opere italiene şi franceze, iar mai târziu, în secolul al 18-lea şi opera germană. În secolul al 19-lea, cultura populară era concentrată în jurul regiunii Nes din Amsterdam ( în general vodevil şi varieteu). La sfârşitul acestui secol au fost construite "Rijksmuseum" şi "Gemeentelijk Museum." În 1888,"Concertgebouworkest"(Sala de Concerte)a fost înfiinţat. Odată cu secolul XX au apărut cinema-ul, radioul şi televiziunea. Cu toate că studiourile se află în Hilversum şi Aalsmeer, influenţa Amsterdam-ului asupra programărilor este puternică. După cel de-al doilea război mondial, cultura populară a devenit fenomenul cultural dominant al oraşului.


CLIMA:


Amsterdamul este o destinatie turistica majora, care poate fi vizitata tot anul.Zilele de iarna sunt mai scurte, iar vremea poate fi prea rece pentru plimabarile confortabile prin oras, Lunile Ianuarie si Februarie sunt cele mai reci luni ale anului, cu temperaturi cuprinse intre -1 si 5 grade Celsius. Iulie si August sunt cele mai calduroase luni ale anului,  cu o temperatura medie de 22 grade Celsius


OBIECTIVE TURISTICE:

Orasul Amsterdam are un aer aparte care poate fi savurat de turistii de toate felurile asa ca puteti descoperi la fata locului atractii mult mai multe.

- Cartierul Rosu
- Muzeul Madame Tussaud's
- Muzeul Van Gogh
- Fabrica Heineken
- Piata Dam si Monumentul National 
- Piata Albert Cuyp
- Casa Anne Frank
- Artis Zoo Amsterdam
- Parcul Vondel
- Palatul Regal
- Muzeul National, Rijksmuseum
- Muzeul Torturilor
- Muzeul Lalelelor
- Muzeul de Istorie
- Muzeul de tehnica Nemo